град  Бургас
улица  "Фердинандова" №44
ТЕЛ.: 056 99 11 33
 GSM : 0890 99 11 16  

 

 

 • slide1
 • slide3

Акнето или” младежките пъпки” са болестно състояние накожата, появяващо се по време на пубертета.

Заболяването води до запушване на отворите на мастните жлези и до образуването на  т. нар.комедони (черни точки) и зачервени пъпки с гнойни върхове. Локализират се предимно по лицето, гърба и гърдите, и често оставят белези. При повечето хора акнето изчезва или поне се подобрява при достигане на възраст около 20 год.

Причините за появата му са много и разнообразни:

повишена себумна секреция

 • - запушване на порите – поява на комедони;
 • - повишен бактериален растеж;
 • - възпаление;
 • - хормонален дисбаланс и т.н.

Кои са методите за лечение на акнето?

Като цяло за лечение на акне могат да се прилагат:

 •  - лекарства против акне;
 • -  козметични продукти;
 •  - алтернативна медицина;
 •  - здравословно хранене;
 •  - лазерна терапия-съвременното лечение.

Кой определя,кое е най-доброто за  мен?

Преди да се пристъпи към лечение, е важно да се определят причините, довели до неговата поява. За всеки отделен индивид, може да бъдат съвсем различни. Това налага индивидуален подход към всеки пациент с  акне. Ето защо консултацията с дерматолог е много важна. Специалистът определя кой метод и кое средство да се използва в зависимост от степента на заболяването и спецификата на всеки отделен човек.

 С какво лазерното премахване на акнето е по-ефективно?

 Лазерната терапия е най-модерният метод за бързо и ефективно подобряване на състоянието на кожата при акне и младежки пъпки. Излъчваната от лазера светлина, посредством фотохимична реакция, се трансформира в топлинна енергия. Именно така се активизират едновременно и дълбоките, и повърхностните слоеве на дермата, без това да наруши целостта на кожната покривка . Лазерното лъчение унищожава в дълбочина микроорганизмите, стимулира фибробластите, и това позволява възстановяването на кожатаза за много кратък период. Освен това лазерът премахва капилярните мрежички и хиперпигментните петна, останали след пъпките. 

Болезнена ли е тази процедура?

 Лазерната терапия за лечение на „младежки пъпки” и „акне” е напълно безболезнен метод. Процедурата е много приятна.Усеща се само леко затопляне.

Колко процедури са необходими?

 След консултацията с наш дерматолог, се определят и броя им, в зависимост от индивидуалните особености на всеки човек.

Какъв резултат се очаква след курса на лечение?

 По време на курса на лечение се получава „реконструкция” на кожата. Налице е свиване на порите и изглаждане на текстурата на лицето.След всяка лазерна процедура кожата придобива все по-здрав вид.

Могат ли да се третират и други белези с лазерно лъчение?

Акне, шарка, пиглентации или хирургични белези - независимо от произхода си видимите белези водят до физически и психически дискомфорт и до нарушаване качеството на живот.

 Лазерното лечение  е неоперативно решение за бързо, безрисково и безболезнено възстановяване на увредената тъкан. Прилага се на всеки фототип, целогодишно и не е необходимо време за възстановяване.