град  Бургас
улица  "Фердинандова" №44
ТЕЛ.: 056 99 11 33
 GSM : 0890 99 11 16  

 

 

  • slide1
  • slide3

 Всички мечтаем за вечно млада и свежа кожа, но с напредване на възрастта клетките на кожата започват да губят способността си да произвеждат количествата колаген, които са произвеждали на млади години. Метаболизмът се забавя, кожата губи все повече влага и еластичност (става суха), а също така намаляват и естествените й защитни функции. Резултатът – все по-дълбоки и все по-видими бръчки, тънка, лесно ранима и уязвима кожа. Това води до отпускане и сбръчкване на кожата.

Какви са  средствата и методите за ревитализиране (подмладяване) на кожата?

Допреди няколко години заличаването на белези и бръчки се правеше с методики като дермабразио, дълбок химичен пилинг, класически лазерен пилинг, които имат съществени недостатъци като дълъг възстановителен период, риск от поява на хиперпигментации, белези и др.

Лазерният метод е нова ера в нехирургичното подмладяване на кожата на лицето. 

При лазерната обработка се придизвиква ремоделиране на колагеновата структура и нейното обноваване по изключително прецизен начин, което не е по силите  на нито един от другите методи.

Съществуват неаблативно и аблативно лазерно подмладяване в зависимост от използвания лазер и неговото действие.

Кой определя подходящия за мен лазер?

Нашият дерматолог е този, който ще установи подходящият за вас метод на подмладяване. След консултация  се изготвя индивидуална програма само за вашия тип кожа.

Как действа лазернoто подмладяване с Nd:YAG лазер?

Лазерното лъчение с определена дължина на вълната, води до фототермолизна реакция в тъканите. Образувалата се така топлина активира фибробластите и синтезирането на по-голямо количество колаген. Активизира се и ревитализира едновременно както дълбоките, така и повърхностните слоеве на дермата, без да се нарушава целостта на кожата. Методът се счита за по-добрата алтернатива на фотоподмладяването.

Какво е усещането по време на процедурата?

По време на процедурата  клиентът усеща приятна, равномерно разпределена топлина.

Колко процедури са необходими за най-добър ефект?

Препоръчва се  курс от 6 процедури. След това е желателно да се прави поддържаща процедура веднъж или два пъти годишно. Отделните процедури се правят между 30 дни.

С каква продължителност е процедурата?

Лазерното подмладяване е краткотрайна (30 мин.) и абсолютно безвредна процедура, след която можете веднага да се върнете към ежедневието си.

Какви резултати се очакват след проведен курс ?

Постига се видимо освежаване и тонизиране  на кожата на лицето, шията и деколтето. Подобрява се тургора и еластичността. Наблюдава се изглаждане на най-фините бръчици, намаляване на разширените пори, редуциране на дифузното зачервяване на кожата.

Какви други ползи се наблюдават след лазерно подмладяване, освен активиране производството на колаген?

    - действа "избледняващо" на хиперпигментните петна - като лунички или по-големи тъмни петна от слънцето

    - "споява" разширени капиляри, капилярни мрежи и капилярни звезди

    - подпомага свиването на разширени пори

    - стимулира кръвообращението и обмяната на веществата в тъканите

Кой не трябва да прави процедурата?

Процедурите не се препоръчват при бременност, при наличието на херпес и други кожни инфекции в областта на третираната зона, злокачествени кожни образувания и др.

Как действа подмладяване на кожата с СО2 лазер?

Идеята при този нов метод е, че лазерният лъч е разбит на множество малки светлинни снопчета. Така моделирано лазерното лъчение има въздействие върху кожата наподобяващо убождане от таралеж, като се редуват зони на микро-въздействие и по-големи зони, където липсва въздействие върху кожата.

Крайният ефект от фракционираното лазерно лъчение са микроскопични травми в кожата на разстояние от 0.5 мм до 1 мм  с дълбочина до 1-1.5 мм. Въздействие върху кожата от такъв тип се счита за доста малко, но в същото време нашият организъм го възприема като доста сериозна травма. Така “излъган”, нашият организъм бива накаран да произвежда голямо количество градивен материал, какъвто в случая се явява колагена и епителната тъкан на нашата кожа. Именно това е причината, която предизвиква тоталната регенерация на тъканите, като крайният ефект е успешно заличаване на белези, бръчки, разширени пори и дори редуциране на така омразните стрии предизвикани от бърз юношески растеж, бременност или бързо напълняване. По време на самата процедура не се наранява цялата кожа, а само отделни участъци от нея под формата на микроскопични колони –микротермални зони. Всяка такава зона е заобиколена от здрава и незасегната от лазера област. Това позволява на кожата да се възстанови много бързо, дори при обработване на по-големи повърхности. Така се активира производството на нови и здрави колагенови влакна, които изглаждат релефа на кожата, подобряват и възстановяват нейната структура, плътност и еластичност.

Какво е усещането при процедура с фракционен CO2 лазер?

След процедурата с фракционен CO2 лазер кожата е като след слънчева баня.

Как се извършва процедурата с фракционен лазер?

Манипулацията може да се извършва под местна упойка - обезболяващ крем, в будно състояние.

Колко време за възстановяване се изисква след процедурата с фракционен лазер?

В течение на 2-3 дни след процедурата се наблюдава лек оток и зачервяване на кожата, с последващо образуване на финни корички.

Колко процедури са необходими за най-добър ефект?

Препоръчва се  курс от 3-5 процедури. Следващата процедура се определя след преглед от дерматолог, но не по-рано от 4 седмици.

Какви резултати се очакват след проведен курс?

Видим ефект има още след първата процедура. Активира се производството на нови и здрави колагенови влакна, които изглаждат релефа на кожата, подобрават и възстановяват нейната структура, плътност и еластичност.

Кога е желателно да се прави тази процедура?

Зимният период е най-подходящ за тази процедура. Употребата на слънцезащитен крем е задължителна, за да се избегнат рецидиви.

Какво е действието на лазерно подмладяване на кожата с Q-switched лазери?

Q-switched лазери – излъчват импулси с много кратка продължителност, което позволява достигане на огромна мощ. Независимо от това, импулсите носят ниска енергия, което обуславя липса на увреждане на околната кожа.